picknick pioniers Oosterwold 12 juli


Op zondag 12 juli hielden we samen met een aantal andere intiatiefnemers een picknick vlakbij het Kathedralenbos en vlakbij het akker waar we willen gaan bouwen. Leuk om onze toekomstige buren te spreken. En nuttig om van anderen te horen wat zij van de gemeente te horen kregen en welke regeltjes er nog zijn die wij nog niet ontdekt hadden. Er was een gezellig wijntje en er waren lekkere hapjes.

Een van de dingen die we nog niet wisten is dat een sloot een minimale diepte moet moet hebben waarbij de breedte 2x de diepte moet worden. Dat is ook afhankelijk van de grondwaterstand van de plek waar je kavel komt. Er is uitleg over de collectieve aanleg van de “grote” weg op het akker Tureluurweg zuid, waar wij komen. Meer info zal te vinden zijn op oosterwold.wordpress.com. En, goed nieuws waar we nog niet meer gerekend hadden. Er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden over je kavelaankoop. Want je koopt het van het rijk en je bent eerste eigenaar.

CvdB9694_21272-2